MOSTERD-STEAK

sorry no pic

Lewer 4 – 6 porsies.

Onthou die gulde reël vir steak braai – die vleis moet kamertemperatuur wees voor dit gebraai word en hoe warmer die kole, hoe beter.

1 kg steak van jou keuse – teen kamertemperatuur

30 ml Dijon mosterd

olyfolie

balsamiese asyn

sout en vars gemaalde swartpeper – na smaak

sap van 1 suurlemoen

 

Smeer die steaks goed in met die mosterd, drup olyfolie oor en laat staan vir 10 minute.

Drup balsamiese asyn oor.

Draai die steaks om sodat albei kante met ’n asyn en olie lagie bedek is.

Sit op die rooster en geur met sout en peper.

Braai vinnig op warm kole tot geseël, draai om en geur aan die ander kant met sout en peper.

Braai tot gaar na smaak.

Verwyder van die kole en druk vars suurlemoensap bo oor uit.

Laat rus die vleis vir 5 – 10 minute.

 

MOSTERDSOUS

500 ml room

30 ml heel korrelmosterd

20 ml heuning

sout na smaak

Verhit die room, mosterd en heuning tot kookpunt en kook vinnig tot dit met die helfte afgekook is en begin verdik.

Geur na smaak met sout en sit voor met die steak.

Sit voor met knoffelbrood of aartappels en slaai

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s