KAIINGS

finalcroppedcracklins-1-of-1-680x453.jpg

KAIINGS

Vir 6

Voorbereityd 10 minute

Gaarmaaktyd 30 minute

 

Vet Afrikanerstertjies is die beste vir die resep, maar my mense maak dit sommer van sagtevet (vet van die boude, skouer en ribbe).

1kg sagtevet

 

SO MAAK JY:

Maal die vet (vir fyn kaiings) of sny dit in dobbelsteengrootte blokkies.

Sit die vet in ’n swaarboomkastrol en braai dit oor matige hitte sodat die vet van die vleisstukkies afkook en die vleis los begin dryf.

Gooi dit deur ’n sif. Die kaiings bly in die sif agter en die vet kan jy buite die yskas hou en soos botter gebruik.

Braai die kaiings verder bruin, maar moenie dat dit brand nie.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s