8-minuut-jogurt-kaaskoek

8 min jogurt kaaskoek.jpg

8-minuut-jogurt-kaaskoek

Genoeg vir 6–8

 

Bestanddele

1 x 200 g-pakkie klapperkoekies

100 g (110 ml) botter, gesmelt

500 ml dik aarbeijogurt

1 x 385 g-blik kondensmelk

5 ml vanieljegeursel

100 g frambose

sap en gerasperde skil van 2 suurlemoene

100 g gekapte pistasieneute, fyngekap

vars aarbeie om voor te sit

 

Metode

Plaas koekies in voedselverwerker en pols by hoë spoed tot fyn. Voeg botter by en meng tot klam mengsel vorm. Voer die bodem en 2 lang sye van ’n mikrogolfbestande broodpan van 20 x 14 cm met bakpapier uit. Die papier moet bo uitsteek sodat jy die kaaskoek later maklik kan uitlig. Spuit pan dan goed met kleefwerende kossproei. Voer pan uit met krummels. Meng jogurt, kondensmelk, vanieljegeursel, frambose en sap en skil van suurlemoen en gooi in uitgevoerde pan. Plaas in mikrogolfoond op hoog vir 8 minute. Laat afkoel tot kamertemperatuur en plaas in yskas vir 4–6 uur. Lig uit pan met behulp van bakpapier en plaas op opdienbord. Sprinkel neute oor en pak vars aarbeie bo-op. Sit voor.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s